Aeronave de lupta noi


Armata rusa va fi dotata cu 1.600 de aeronave de lupta noi

autor: FrontPress 12.08.2012
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că, până în 2020, armata va fi dotată cu 1.600 de avioane de război şi elicoptere de luptă noi. Vladimir Putin preciza că acest demers are scopul de consolida forţele armate ruse, astfel încât să devină din nou super-puterea care era în anul 2000, când a fost numit pentru prima oara preşedinte.
Achiziţia celor 600 de avioane militare şi 1.000 de elicoptere de luptă face parte din programul de re-echipare a armatei, pentru care au fost alocate circa 720 de miliarde de dolari. Demersul are loc cu scopul de a repune pe picioare armata rusă, afectată şi în prezent de reducerile de cheltuieli, care au survenit colapsului din 1991 al Uniunii Sovietice. „Vorbim în primul rând despre echiparea forţelor noastre de stat cu tehnologie modernă”, a spus Vladimir Putin, prezent la un spectacol aviatic ţinut în Zhukovsky, localitate aflată în apropiere de Moscova, şi prilejuit de ajunul aniversării a 100 de ani de existenţă a forţelor aeriene ruse.
În cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele rus a afirmat că, odată cu achiziţionarea celor 1.600 de aeronave, vor fi modernizare şi avioanele militare deja existente.
De altfel, Vladimir Putin a ţinut să le mulţumească ofiţerilor aerieni, veteranilor de război şi lucrătorilor din industrie pentru că au ajutat aviaţia rusă să depăşească momentele dificile din anii 1990 şi 2000. De Maia Avram – Ziua News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu