Există leacuri și pentru complexe!
Există  leacuri și pentru complexe! Ori de câte ori te privești în oglindă, găsești ceva care nu-ţi place la tine? Nu o dată s-a întâmplat să te simţi, din diverse motive, inferioară celor din jur? Află de ce e bine să nu mai asculţi această voce interioară atât de critică  și cum să-ţi recapeţi încrederea în sine.
Rochia ta nu este cea mai modernă, te simţi prost că ești mai plinuţă, machia­jul nu se potrivește, e prea multă „lume bună“ în jur, limbajul celorlalţi e prea elevat și știi că nu te poţi încadra defel în peisaj – iată o parte din scenariul care te face candidată cu acte în regulă în „Partidul Femeilor Complexate”. Dincolo de orice glumă, să te simţi mereu în inferioritate când te compari cu ceilalţi este un lucru care-ţi otrăvește viaţa și te lipsește de împlinire sufletească. Cum rezolvi această problemă? Scăpând de complexe!
Învaţă să-ţi apreciezi calităţile

Ca să treci peste complexe și să-ţi schimbi imaginea de sine, trebuie să știi de unde vin de fapt problemele tale. Și asta cere o analiză foarte sinceră a trecutului și a dorinţelor tale. Cel mai des, complexele sunt ambalajul care ascunde lipsa de încredere în forţele proprii. Rădăcinile acestui sentiment de inferioritate stau înfipte în momentele neplăcute prin care ai trecut: când persoane dragi ţi-au spus că nu ești la înălţimea așteptărilor sau colegii de școală îţi scoteau în evidenţă defectele. Dar cine a văzut vreodată om perfect? Nu există desăvârșire: oamenii care par fără cusur sunt simpli actori. Ei au învăţat să-și ­ac­cepte punctele slabe ale propriei personalităţi, aducând în prim-plan calităţile.
Stabilește-ţi priorităţile

Te complexează că prietenele tale arată bine? ?i se pare că ele sunt adevărate topmodele și tu nu? Dacă vrei doar să arăţi mai bine, sunt multe lucruri pe care poţi să le faci, cu puţină voinţă. Că modalităţi de a-ţi atinge scopul sunt destule, dacă te obișnuiești cu ideea că, pentru a obţine ceva, trebuie să lupţi. Nu te mai poţi bucura de mese îmbelșugate și trebuie să-ţi dedici mult timp pentru mișcare. Important este să ai un scop și să ţi-l asumi până la capăt. De asemenea, este bine să nu ai așteptări exagerate, să încerci mereu să fii cea mai bună pe toate planurile, pentru că riști să fii dezamăgită.

Ai încredere în tine!

Anumite situaţii îţi pot lăsa un gust amar, dacă nu încerci să găsești soluţia potrivită de a ieși din impas. Fuga nu te va salva de situaţia stânjenitoare prin care treci, ci va ajunge să se transforme într-o adevărată dramă. Și nici să stai numai în casă ori departe de cei dragi nu va ameliora lucrurile. Remediul pentru complexe, la fel ca în cazul fobiei, este să te confrunţi cât mai des cu situaţia care te face să te simţi stânjenită. Cel mai simplu este să rămâi tu însăţi și să te străduiești să faci faţă provocărilor. Important este să nu încerci să pari o altă persoană și să răspunzi privirilor ironice cu inteligenţă și umor.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 16 August 2012