Rebelii sirieni devin seriosi



Articolul de seara-Rebelii sirieni devin seriosi: au Stinger si T-62


Articolul de seara-Rebelii sirieni devin seriosi: au Stinger si T-62
Pe motiv ca astazi nu voi avea timp pe seara pentru articol, il publicam acum!
Rebelii sirieni au pus mana pe SA-7
Intradevar, rasculatii sirieni au reusit sa puna mana pe racheta AA cu ghidare in IR, portabile, SA-7. Astfel se poate vedea si in poza, ca baietii cu eliberarea Siriei in gand, au de aceasta data intregul sistem SA-7 la dispozitei si pot exacuta astfel lansari. Pozele publicate anterior aratau doar rachete si tubul, dar acum se pot vedea foarte bine, baterie si restul componentelor care permit utilizare rachetei. Nu stim cum stau cu lichidul de racire al senzorului, dar se descurca ei cumva.

Acum nu trebuie sa credem ca zilele aviatiei siriene sunt numarate! SA-7 este o racheta veche, destul de usor de pacalit prin contramasuri, si opricu nu este atat de usor de utilizat, cum vedem prin filme, ideea este ca Armata Siriana regulata a “reusit” performanta sa lase pe mana rebelilor un depozit cu armament perfect functional, cel putin in aparenta.
Sursa: Atwar.blogs.nytimes

MIG 23 dat jos
Si ca lucrurile sa fie in aceeasi linie, aceeasi rebeli sirieni au mai rusit reusit o performata: sa dea jos un MIG-23(  Debka zice ca 21) sirian, cel mai probabil prin foc direct de mitraliera grea, dupa cum se aude pe videoclipul in care vesteste probabila doborare a avionului.
Cu ce tip de mitraliera l-or fi dat jos?! Pai depinde, ori cu ASTA, ori cu ASTA
Sursa si video AICI 



 FIM-92 Stinger

Stinger in Afganistan+2 ciuhabi observatori
In alta ordine de ideei rebelii, tot aia sirieni, patrunsi pana in maduva oaselor de spiritul democratic vestic,  nu trebuie sa-si faca griji si nici probleme materiale! Vor primi racheta AA direct de la americani. Astfel, cu binecuvantarea SUA, in particular a domnei Clinton, Turcia a livrat deja primul transport de racheta AA FIM-92 Stinger, filialei rebeliilor din orasul Aleppo, oras care a fost scena unor bombardamente aeriene ale sustinatorilor lui Assad.
Curios este doar faptul ca aceleasi rachete au fost livrate de americani si talibanilor, pe cand acestia se paruiau cu URSS-ul prin Afganistan, pentru ca mai apoi, o parte din rachete sa ajunga, pe cai ocolite, la unii islamisti mai radicali, care le-au tras cu mare veselie dupa avioane occidentale. Intrebare este, cam cat de des cred americanii ca istoria se repeta?!
Si cate Stingere vor ajunge te miri pe unde si catre ce avioane sau elicoptere vor zbura ele?! Tot Debka sustine ca de fapt MIG-ul sirian trimis la REMAT de curand, model 21 sau 23, depinde cata carte stia reporterul respectiv, ar fi fost dat jos cu un Stinger, desi alte surse sustin ca a fost luat la ochi cu ceva mai putin evoluat, adica cu o mitraliera de calibru inca discutabil.

Assad Rafiq Mohammed Suleiman, proaspat eliberat
Oricum rebelii au si postat o poza cu colonelul sirian pro-Assad Rafiq Mohammed Suleiman, inconjurat cu duiosie de mai multi eliberatorii cu arme in maini, care ii urau…bine te-ai prabusit!
Sursa: Debka

T-62 pentru rebeli

T-62 cu ciuhabi in dotare. Afganistan, cu ceva ani in urma.
Si tot Debka anunta ca la intrevedere avuta in Turcia, pe 11 august,  madam Clinton a dat unda verde si transferarii din Libia, catre aceeasi iubitori si luptatori pentru democratie, rebelii sirieni, a unor tancuri T-62, 20 la numar, afacere platita de Quatar, alt stat arab celebru in lume pentru democratia aplicata.
Astfel rebelii s-au transformat intr-o armata multinationala, ca dracu’ stie cati dintre ei sunt sirieni si cati de alte nationalitati, si sunt sprijiniti direct si pe fata de catre SUA. Sa fie de capul lor cu “Primavara araba” cu tot. Insa frumos ar fi ca ciuhabii proaspat democratizati, egipetenii, libienii, tunisienii si in curand si sirienii, sa ajunga, in urma unor alegerii liber…fundamentalisti.
Sursa: Debka
 Multumiri prietenului Ionicaf
 GeorgeGMT
legiuneastraina.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu