UNIREA NATIONALISTILOR


Interviu Zorii Aurii: Sansa romanilor, unirea nationalistilor!

autor: FrontPress 28.08.2012
Partidul Zorii Aurii, formaţiunea naţionalistă care a zguduit în luna iunie sistemul politic din Grecia, s-a creat pe scheletul organizaţiei radicale cu acelaşi nume şi care a luat fiinţă încă din 1983. La ultimele alegeri parlamentare, partidul a obţinut 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în parlamentul de la Atena. Graikos Fotios este liderul organizaţiei de tineret a filialei din Salonic, al doilea oraş ca mărime din Grecia. 
FrontPress.ro: Victoria Zorilor Aurii la alegerile parlamentare a luat prin surprindere partidele de sistem din întreaga Europă. Cum explicaţi victoria electorală şi accederea pentru prima oară în parlamentul din Atena?
Graikos Fotios: Partidele de sistem din Europa au fost surprinse de victoria noastră şi acum se tem de toate organizaţiile naţionaliste din fiecare ţară în parte iar acest lucru ne bucură foarte mult. În ultimii 40 de ani în parlamentul grec au fost doar trădători, dar lumea îi vota pentru că aceştia ofereau o falsă prosperitate. Însă în ultimii 5 ani, sistemul politico-economic viciat s-a prăbuşit odată cu partidele. Astfel drumul către  inima poporului a fost deschis pentru o mişcare curată. Iar Zorii Aurii sunt un partid pur care luptă de ani de zile împotriva imigraţiei şi contra trădătorilor. Deasemenea am încercat să ajutăm pe fiecare grec care a apelat la noi, indiferent de problema ridicată. În aceeaşi măsură camarazii noştri sunt loiali unei idei. Toate aceste lucruri cumulate, suprapuse pe indignarea populară, ne-au adus victoria din alegeri.
FP: După rezultatul surprinzător de la aceste alegeri, partidul a fost ţinta unor atacuri permanente din partea presei. Au existat şi alte presiuni din partea autorităţilor sau acţiuni teroriste din partea extremiştilor de stânga?
GF: Zorii Aurii sunt ţinta presei încă de la înfiinţare. La fel mişcarea noastră a fost mereu şi ţinta unor atacuri teroriste stângiste din partea aşa-zişilor anarhişti, care nu sunt altceva decât nişte paraziţi. În toţi aceşti ani a trebuit să ne apărăm în stradă în faţa poliţiei şi a stângiştilor. La fel am luptat mereu şi în plan comunicaţional şi cu mass-media.
FP: Cum vedeţi rezolvarea crizei economice în care se află Grecia? Consideraţi oportună ruperea acordurilor internaţionale cu FMI şi renunţarea la Euro în favoarea revenirii la Drahmă?
GF: Primul lucru ce trebuie făcut, şi care este şi cel mai uşor, este să scăpăm de imigranţi, care sunt în număr de circa 4 milioane la o populaţie de doar 10 milioane de nativi. După ce vom scăpa de imigranţi abia atunci economia noastră va face şi primii paşi spre redresare. La fel noi credem că ţara noastră nu poate părăsi momentan Uniunea Europeană şi Zona Euro. Dar dacă vom ajunge să exploatăm eficient resursele naturale, precum aurul, petrolul sau gazul, vom putea reveni şi la Drahmă, singurul lucru care ne va asigura independenţa financiară.
FP: Care este poziţia Zorilor Aurii faţă de NATO şi UE?
GF: Noi credem că şi NATO şi UE sunt pionii sioniştilor pe care îi ajută în lupta pentru globalizare. NATO prin războaie şi UE prin politică.
FP: Aveţi legături strânse cu grecii din Cipru? Vedeţi în viitorul apropiat o reunificare a insulei şi retragerea trupelor turceşti staţionate în nord? 
GF: Da, bineînţeles. Avem legături cu grecii din Cipru şi avem şi mulţi camarazi ciprioţi. Partidul Frontul Naţional Popular din Cipru (ELAM) este o aripă a Zorilor Aurii. Din păcate însă nu văd o reunificare în viitorul apropiat din cauza unor posibile reacţii internaţionale. Dar noi nu uităm că Ciprul este pământ grecesc şi vom milita mereu pentru unificarea cu Grecia.
FP: Cu ce alte formaţiuni naţionaliste europene întreţineţi relaţii de colaborare?
GF: Avem relaţii bune cu Forza Nuova din Italia şi bineînţeles cu Noua Dreaptă.
FP: Vă mulţumim pentru interviu. În încheiere dacă aveţi de adresat un mesaj românilor… 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu