Romania se poate salva de inundatii prin plantarea de copaci

Rupert Wolfe Murray este un englez care ii invata pe romani ca mediul in care traiesc e foarte important. Prima data a venit in Romania in 1990, ca corespondent de politica si calatorii. Atunci editorii lui ii cereau sa scrie de rau despre copiii handicapati.
Pentru ca nu voia sa faca asta, a renuntat sa mai scrie si a infiintat o organizatie neguvernamentala la Botosani, care se ocupa de copiii din institutiile de stat. Apoi a plecat in Bosnia, unde a facut reportaje despre soldatii americani.
In 2000 s-a intors in Romania si a fost consultant proiecte PHARE. Atunci a vazut ca principala problema a romanilor e ca nu stiu sa comunice cu mijloacele mass-media. In ultimul an a devenit foarte interesat de problemele ecologice, nu pentru ca e la moda, ci pentru ca e convins ca oamenii pot face mai mult. Rupert foloseste tot timpul pe care si-a adus-o din Anglia.
Adevarul: Toata lumea e interesata de protectia mediului. E numai o campanie de comunicare sau avem o problema la nivel mondial?
Rupert Wolfe Murray: Eu cred ca resursele pamantului nu sunt folosite cum trebuie. Apa e folosita ineficient, iar pamantul e mult prea cultivat pentru hrana animalelor. Specialistii au prevazut deja o criza mondiala a petrolului in 2012. Economia va fi data peste cap in cel mult zece ani, cand nu va mai fi . Niciun guvern din Uniunea Europeana nu se intreaba ce vom face fara . O solutie ar fi investitiile in trenurile care folosesc alternativ.
O alta solutie ar fi sa colaboram cu tarile arabe. Putem pune pe 1% din teritoriul Saharei, atunci vom avea pentru toata planeta. Un studiu german privind curentul electric arata ca sistemele electrice europene ar trebui legate intre ele si extinse catre tarile calde si tarile reci. O alta sursa de producere a curentului electric e cea eoliana. Toate lucrurile astea trebuie gandite acum, nu peste zece ani, cand vor exista probleme. Acum sunt bani pe care ii vom investi in solutiile alternative de producere a energiei.
Citeste articolul Romania se poate salva de inundatii prin plantarea de copaci integral in Adevarul



Pentru mai multe informatii bicicleta, curent electric, curentul electric, jurnalist, panouri solare, petrol, aboneaza-te gratuit la Noul Newsletter EcoMagazin, personalizat pentru tine!
Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci alatura-te si tu celor peste 7500 de membri care s-au inscris deja in EcoSapiens si hai sa ne cunoastem pe forumul ecologistilor. Intrebarile si comentariile tale sunt binevenite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu