EVREII din UCRAINA


Evreii din Ucraina intocmesc o LISTA NEAGRA cu “antisemitii” din tara

autor: FrontPress 31.10.2012
Milionarul Igor Kolomoysky (stanga) îi ameninţă cu “liste negre” pe naţionaliştii ucrainieni
O “listă neagră” a antisemitiştilor ucrainieni a fost realizată şi câteva nume vor fi date pubilicităţii, a anunţat noul preşedinte ales al Comunităţii Evreieşti Unite din Ucraina, Igor Kolomoysky.
“Am făcut progrese mari în realizarea aşa-zisei liste negre a antisemitiştilor. Sunt de părere că, în curând, vom putea face publice numele unor persoane din această listă”, a spus Kolomoysky, un prosper om de afaceri, pentru ziarul Kommersant.
Kolomoysky a mai atras atenţia şi asupra succesului electoral fără precedent al naţionaliştilor din Partidul Libertăţii (Svoboda) de la alegerile parlamentare de duminică. Formaţiunea condusă de Oleg Tyagnobok a adunat 10 la sută din voturile exprimate, fapt ce îi permite să acceadă pentru prima oară în viitorul Legislativ de la Kiev.
Liderul evreilor i-a reamintit lui Tyagnobok că la alegerile din 2004, atunci când a folosit “un discurs antisemit” promiţând că va salva Ucraina de “mafia ruso-eveiască”, nu a avut succesul scontat şi a obţinut un sprijin infim din partea votanţilor. Preşedintele Svoboda a negat însă acuzaţiile că ar fi “antisemit”.
Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat seamă, mai ales pe plan local. În 2011 formaţiunea a organizat un protest de stradă împotriva pelerinajului anual al evreilor ultra-religioşi din oraşul Uman.
În Ucraina trăiesc în prezent peste 71.000 de evrei dintr-un total de aproape 46 de milioane de locuitori. Sursa: FrontPress.ro 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu