Renuntare


Comisia Europeana “renunta” la COMUNISM la presinunea Lituaniei

autor: FrontPress 23.10.2012
Comisia Europeană a fost forţată să promită că va scoate din sediul central din Bruxelles posterul care conține diferite simboluri religioase, după ce reprezentanţii Lituaniei au cerut răspicat acest lucru. Problema semnalată de oficialii din micul stat baltic a fost că pe afiş apărea alături de crucea creştină, semiluna musulmană sau steaua lui David şi simbolul internaţional al comunismului, secera şi ciocanul.
Posterul face parte dintr-o campanie pentru “diversitatea europeană” numită ”Europe4all” şi a fost realizat în urma unui concurs finanțat parțial de Comisia Europeană.
Potrivit Reprezentanţei Permanente a Lituaniei pe lângă Uniunea Europeană, acest incident demonstrează că UE nu se arată suficient de sensibilă față de crimele comunismului, un subiect extrem de dureros în statele din fostul lagăr socialist. Deasemenea europarlamentarul Radvile Morkunaite a declarat că Consiliul European ar trebui să fie mai atent iar incidentul demonstrează că europenii încă nu au cunoștințe despre istoria Europei de Est.
În Lituania, o ţară care a făcut parte din Uniunea Sovietică, a fost adoptată acum câţiva ani o lege care interzice utilizarea simbolurilor comuniste şi a celor naţional-socialiste. Negarea sau diminuarea publică a crimelor comise de comunişti este deasemenea pedepsită cu închisoare de până la doi ani. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu