Casatorii intre rase


15 la suta dintre britanici se opun casatoriilor intre persoanele de rase diferite

autor: FrontPress 23.12.2012
Britanicii au devenit tot mai toleranţi în ceea ce priveşte fenomenul căsătoriilor între persoanele care aparţin unor rase diferite. Conform unui raport realizat de experţii de la institutul British Future, peste un milion de britanici provin din căsătorii mixte. 
Aceste date se suprapun peste cifrele oferite de Biroul Naţional de Statistică cu privire la creşterea numărului persoanelor care aparţin minorităţilor etnice şi rasiale. Conform datelor oficiale, britanicii albi nu mai sunt majoritari în Londra, o premieră în istoria oraşului, potrivit ultimului recensământ, care relevă o capitală cosmopolită.
Studiul celor de la British Future, intitulat “The Melting Pot Generation – How Britain Became More Relaxed About Race”, susţine că “metisajul este noua normalitate”. În acest sens sunt scoase în evidenţă persoane publice care provin din familii mixte, precum sportiva olimpică Jessica Ennis, născută din tată jamaican şi mamă englezoaică.
Conform sondajelor de opinie, în anii ’80 circa 50 la sută dintre britanici se opuneau căsătoriilor în afara grupului etnic sau rasial. Procentul a scăzut la 40 la sută în anii ’90, ajungând în prezent la 15 la sută.
Potrivit recensământului din 2011, străinii din Anglia şi Ţara Galilor au ajuns la 7,5 milioane de oameni, aceştia alcătuind 13 procente din totalul populaţiei.
“Peste un milion de britanici s-au declarat metişi la recensământ”, susţine Sunder Katwala, directorul British Future. Acesta a mai precizat că numărul ar fi chiar de 2 milioane, doar că mulţi ar fi ales să-şi asume descendenţa rasială a unuia dintre părinţi. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu