Parlamentar grec


Parlamentar grec: “Copiii invata prea mult despre holocaust si prea putin despre eroii nationali”

autor: FrontPress 22.02.2013
ioanisPartidul naţionalist Zorii Aurii a catalogat marcarea Zilei Internaţionale a Holocaustului ca fiind “inacceptabilă”. Săptămâna trecută, Ioannis Lagos a întrebat în Parlamentul din Atena reprezentanţii ministerelor Educaţiei şi de Interne de ce instituţiile de stat şi şcolile sunt obligate să marcheze an de an ziua respectivă în 27 ianuarie.
“Am primit mai multe plângeri referitoare la faptul că în şcolile greceşti sunt citite texte în care evreii sunt lăudaţi şi portretizaţi ca eroi”, a spus Lagos citat de cotidianul evreiesc de limbă engleză Forword. “Având în vedere că copiii greci sunt ignoranţi în legătură cu importanţa momentelor măreţe din istoria Greciei, cu eroii naţionali şi cu adevăratul holocaust, considerăm inacceptabil faptul că sunt învăţaţi de mici în detaliu despre Holoaustul evreilor”, a continuat acesta.
Separat de această luare de poziţie, partidul a mai acuzat anterior guvernul grec că este un “pion al sionismului internaţional” şi că conspiră alături de Israel şi de grupurile evreieşti din SUA împotriva Zorilor Aurii.
În 27 ianuarie se marchează la nivel mondial Ziua Internaţională a Holocaustului, o aniversare a eliberării lagărului de la Auschwitz de către trupele Armatei Roşii.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 10 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu