Slovacia


74 de ani de la crearea Slovaciei moderne, cu ajutorul celui de al Treilea Reich (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 19.03.2013
0Sâmbăta trecută a avut loc o demonstraţie naţionalistă în Bratislava care a marcat înfiinţarea în urmă cu 74 de ani a primului stat slovac independent, aflat sub protectoratul Germaniei naţional-socialiste. Această formaţiune statală a rezistat doar între anii 1939 şi 1945, Cehoslovacia fiind refăcută după deznodământul celui de al doilea război mondial, Slovacia reapărând pe harta Europei ca stat independent abia în 1993.
Cei peste 300 de participanţi la acţiunea organizată de asociaţia Comunitatea Slovacă au denunţat Uniunea Europeană şi au catalogat euro drept o “monedă de ocupaţie”. La marş a participat şi o delegaţie din partea naţionaliştilor cehi de la organizaţia de tineret a Partidului Muncitoresc pentru Dreptate Socială. Deasemenea au fost prezenţi şi câţiva Naţionalişti autonomi din Polonia.
După încheierea manifestaţiei, naţionaliştii au pornit în marş până la cimitirul unde este îngropatmonseniorul Jozef Tiso, primul preşedinte slovac, pentru a depune coroane de flori. Au fost rostite rugăciuni şi s-a ţinut un moment de reculegere. Sursa: FrontPress.ro
41235

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu