Fara spectatori

UDMR vrea ca meciul Romania – Ungaria sa se joace fara spectatori

autor: FrontPress 18.04.2013

mesaj-UDMRNaţionala de fotbal a României ar putea fi nevoită să evolueze fără spectatori la meciul cu Ungaria, din cadrul preliminariilor pentru CM 2014, aşa cum s-a întâmplat şi în partida disputată în luna martie la Budapeste (scor final 2-2). Atunci, Comisia de disciplină a FIFA a suspendat terenul Ungariei ca urmare a comportamentului “rasist” al fanilor maghiari în Israel. Acum, UDMR doreşte ca meciul din Bucureşti să fie disputat deasemenea cu porţile închise, fiind invocat “şovinismul” suporterilor români.
60589463Mesajul “care incită la ură” invocat de deputatul UDMR Atilla Marko în plângerea depusă la FIFA a fost afişat în timpul partidei cu Olanda (0-4) şi face referire la drapelul maghiar ars de fanii Rapidului la meciul cu CFR Cluj. “Acum, pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat, după ce atâţia ani de zile, zâmbind, aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat”, a fost textul afişat de suporterii români la meciul din Amsterdam. Mesajul s-a dorit o aluzie la incendierea la Cluj, în 18 martie, a unui drapel maghiar de către un suporter rapidist. Jandarmeria anunţa la vremea respectivă că acesta a fost indentificat şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani pentru infracţiunea de instigare la discriminare.
mircea-sandu_02ce6e58eb“Avem o problemă la FIFA. A fost deschisă o acţiune disciplinară din cauza unui banner din Olanda care a fost remarcat de UDMR. Cei de acolo au transmis la FIFA şi UEFA o plângere în acest sens. Ne-a chestionat FIFA, iar noi am trimis un punct de vedere. Să sperăm că nu se iau măsuri cu privire la meciul cu Ungaria. Eu sper să nu se ajungă la suspendări, n-au fost probleme de rasism. Nici nu am vazut bannerul, nici nu există oficial în vreunul dintre documentele meciului. Federaţia maghiară, cea olandeză sau delegatul meciului nu ni s-au adresat. O să vedem în următoarea perioadă ce se întâmplă”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, în legătură cu acest scandal.
Partida România-Ungaria, din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, se va disputa pe 6 septembrie, la Bucureşti, pe Stadionul Naţional. Sursa: FrontPress.ro

Un comentariu: