Castiguri suplimentare - ni le alegem singuri sau ni le aleg altii?

Cateva lucruri sunt certe in ceea ce ma priveste:
- sunt destul de deschisa aproape oricand spre ceva nou. "Cotrobaiesc" de regula de una singura, citind sau experimentand, uneori reusesc mai bine singura decat ajutata de altii, desigur pana la un anume punct. Si apropo de ajutorul celor din jur, de regula pornind de la o vorba ce mi se arunca in urechi sau priviri, merg singura un pas inainte sau chiar mai multi.
- de regula am, intr-un fel, independenta pisicii. Adica? Unii stiu, poate, ca e greu sa dresezi o pisica, nu pentru ca nu ar fi un animal dotat cu macar un dram de inteligenta, ci pentru ca mai intotdeauna face doar ceea ce vrea ea. Si se stie ca nu stapanul isi alege pisica, ci pisica isi alege stapanul, caci pe pisica mai degraba trebuie s-o cuceresti decat sa te cucereasca ea pe tine. Sa revenim: intotdeauna cand intreprind ceva o fac pentru ca VREAU EU si nu pentru ca mi se impune din exterior. Bine-bine, cu obligatiile de serviciu e altceva, astea le fac orice-ar fi, numai sa nu fiu sanctionata, dar si astea....
De ce va povestesc asta? Saptamana trecuta (luni) am avut o vizita mai deosebita la cabinet. Nu e prima de acest gen si cu siguranta nici ultima; e cel putin a treia sau a patra persoana care imi expune posibilitatea unui castig suplimentar daca lucrez in domeniul ei, impreuna cu ea si, tare mi-e teama!, pentru ea.
Persoana in cauza (inca nu-i dau numele!) lucreaza in domeniul distribuirii de produse naturiste pe baza de aloe vera: cosmetice, suplimente nutritive, produse de ingrijire personala si pentru casa, etc, etc... Cum domeniul suplimentelor nutritive se cam intretaie cu domeniul medical, se gandea doamna respectiva ca mi-ar fi usor sa recomand si altora produsele respective si, prin vanzarea acestora, as putea obtine chiar un castig deloc de neglijat.
Desi propunerea suna tentant, m-am repliat imediat. Bineinteles ca nu am vrut sa fiu nepoliticoasa si sa o poftesc afara din cabinet cu un refuz total, dar m-am gandit asa:
- produsele respective sunt destul de scumpe. Desi nu ma indoiesc ca sunt de calitate, pretul lor poate fi prohibitiv pentru multi dintre cei cu care ma intalnesc in orasul mic de provincie, cu destul de multi someri si asistati social. Chiar daca as incerca sa promovez produsele pe internet, nu as putea percuta destul de puternic, de larg si de profund incat sa reusesc sa imi promovez o eventuala afacere.
- programul meu este, oarecum, destul de incarcat ca sa pot sa ma ocup in mod serios de o asemenea sursa de venit. In plus, am si asa destule hobby-uri la care nu as renunta, caci ele ma relaxeaza intr-un mod activ si, de ce sa nu recunoastem?!, si din ele mai poate iesi ceva... financiar.
Nu stiu daca am facut bine "dand cu piciorul" unei asemenea oferte. Insa cred ca, cel putin deocamdata, e mult mai bine asa. Decat un ratat intr-o afacere de succes mai bine un performer intr-o activitate obisnuita.
 Si apropo... Ca tot venise vorba in discutie despre faptul ca trebuie sa ne informam:
- Internetul ofera un spatiu generos informatiilor. Totul e sa stii sa le cauti.
- In plus, daca ai o biblioteca ca in pozele de mai jos (si tineti cont ca pozele sunt mai vechi: intre timp am mai cumparat si primit ceva carti si lista de achizitii ramane deschisa!) nu te poti plange de lipsa de informare.


Fotografie0027.jpgFotografie0030.jpg


[★]
Fotografie0032.jpg




Si tineti cont inca faptul ca in poza nu apar cartile aflate in apropiede de... podea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu