SUA si Japonia

SUA si Japonia de pregatesc de o INVAZIE din partea Chinei

autor: FrontPress 28.06.2013

drillSUA şi Japonia de pregătesc pentru o posibilă invazie a Arhipelagului Senkaku, teritoriu revendicat de China. Armatele celor două ţări au efectuat un exerciţiu comun pe o insulă din apropierea coastei californiene, prin care s-a urmărit respingerea unei debarcări inamice şi a unui asalt amfibiu. 
Dawn-Blitz-snipers1Exerciţiul fără precedent, denumit Dawn Blitz, a avut loc pe insula San Clemente. Au luat parte peste 1000 de soldaţi americani şi japonezi şi două nave de război. China şi-a exprimat oficial opoziţia, dar autorităţile din SUA şi Japonia au decis să ignore acest lucru.
În ultimele luni, marina de război chineză a efectuat la rândul ei mai multe exerciţii militare în zona Arhipelagului Senkaku.
SUA nu susţin oficial nici una din părţile care revendică insulele din Marea de est a Chinei, însă exerciţiul militar americano-japonez arată clar de partea cui se situează Washingtonul.1China revendică sub numele de Diaoyu insulele Senkaku, nelocuite şi administrate de Japonia. Aceasta trimite regulat nave şi avioane în jurul acestui arhipelag, mai ales după ce statul japonez a cumpărat trei dintre cele cinci insule de la proprietarul lor privat japonez. Se crede că în zonă există zăcăminte importante de petrol şi gaze. Sursa: FrontPress.ro
2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu