Andorra

La presiunea UE, Andorra a scos chipul lui Hristos de pe monede

autor: FrontPress 20.08.2013

euroUniunea Europeană este într-un război total cu religia creştină, neacceptând nici o referire la Dumnezeu în proiectele viitoarei “Constituţii”. Mai mult, nici statele membre nu sunt lăsate să îşi imprime pe monedele Euro nici un simbol creştin. Andorra este cea mai recentă victimă care a căzut pradă birocraţilor de la Bruxelles, micul principat de la graniţa dintre Spania şi Franţa fiind constrâns de UE să scoată chipul lui Hristos de pe monede, înlocuindu-l cu o imagine “neutră”.
Reprezentanţii UE şi-au explicat cererea prin dorinţa de a respecta principiul de neutralitate în sfera religioasă, transmite postul de radio Vocea Rusiei. Guvernul Andorrei a considerat cererea UE „raţională şi întemeiată” şi a înlocuit chipul lui Iisus de pe monedele de 10, 20 şi 50 de eurocenţi cu imaginea unei clopotniţe. Monedele vor intra în circulaţie de anul viitor.
În 2012, Comisia Europeană a cerut Slovaciei să renunţe la simbolica religioasă de pe monede, însă Guvernul acestei ţări şi-a susţinut dreptul de a păstra monedele de doi euro, pe care sunt înfăţişaţi Sfinţii Kirill şi Metodiu, creditaţi cu traducerea Bibliei în limba slavonă. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu