Atac

Atac la adresa romanilor in presa maghiara: Invadatori negriciosi au profanat steagul secuiesc

autor: FrontPress 28.12.2013

carpaIn prima zi de Craciun, portalul maghiar Kuruc.info, apropiat partidului de extrema dreapta Jobbik, a lansat un atac virulent la adresa romanilor, pe motiv ca in Noaptea de Ajun, mai multi turisti romani ar fi profanat steagul secuiesc din centrul orasului Miercurea-Ciuc.
“Cadou de Craciun din partea invadatorilor cu fete afumate: au profanat steagul secuiesc in Miercurea-Ciuc. Olahii care au invadat piata centrala din Miercurea Ciuc, Tinutul Secuiesc, au profanat steagul secuiesc de mari dimensiuni.
Steagul a fost arborat in Miercurea-Ciuc in februarie la solicitarea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania pentru a creste constiinta secuiasca si a fost batjocorit de “membrii minoritatii invadatoare”.
Steagul de 4,8 metri, arborat la o inaltime de 8 metri, a fost rupt si calcat in picioare. Organizatia PPMT Ciuc va depune o plangere la Politia Romana pentru gasirea si pedepsirea autorilor necunoscuti”, mai scrie Kuruc.info.
Conform itthon.ma, consilierul local PPMT Miercurea-Ciuc, Toke Ervin, a reparat si arborat din nou steagul in cursul zilei de 26 decembrie. De Andreea Vasilescu - Ziare.com
2796_31388066943

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu