Nationalistii germani

Nationalistii germani isi lanseaza candidatii pentru europarlamentare

autor: FrontPress 21.01.2014

NPDLa sfârșitul săptămânii trecute a avut loc în satul Kirchheim din landul Thuringia congresul de început de an al  Partidul Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune naţionalistă din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale. Deși în afara clădirii unde a avut loc evenimentul a existat o demonstrație stângistă la care au participat circa 200 de persoane, nu au existat incidente, datorită prezenței masive a forțelor de ordine.
Scopul congresului a fost desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare din primăvara acestui an, un test pentru formațiunea radicală care va trece prin unul dintre cei mai grei ani de la înființare, din cauza presiunilor legate de noile tentative de scoatere în afara legii și a conflitelor interne.
Surpriza scrutinului intern a fost câștigarea de către Udo Voight, fostul lider al NPD-ului între 1996 și 2011, a primului loc de pe lista cu 15 candidați. Pe locul secund s-a plasat  actualul lider, Udo Pastors, parlamentar în landul Mecklenburg-Vorpommern. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu