Mame fertile

Un SFERT din copiii nascuti in Anglia au mame imigrante. Femeile din Romania printre cele mai fertile

autor: FrontPress 06.02.2014

natalitatePeste 25 la sută din totalul nou-născuţilor din Anglia şi Ţara Galilor au mame care au imigrat în Marea Britanie. Conform datelor oferite de Oficiului Naţional de Statistică (ONS), cei mai mulţi bebeluşi cu mame străine au fost născuţi de poloneze (20.495 de nou-născuţi din totalul de 724.000 înregistrati în 2011).
Pe de altă parte, la nivelul mamelor provenite din ţări membre ale Uniunii Europene, femeile cu cetăţenie română (aici fiind incluse şi imigrantele ţigănci) sunt cele mai fertile, având o medie de 2,93 de copii, comparativ cu femeile care s-au născut în Marea Britanie şi care au un indice de 1,84. Însă româncele sunt depăşite de africance, acestea având per ansamblu cea mai ridicată rată a natalităţii. La popul opus se află femeile din Oceania, cu un indice de 1,39 copii pentru fiecare femeie.
„Femeile din România care locuiesc în Marea Britanie au mai multe naşteri decât în ţara lor de origine. Motivele sunt greu de stabilit. Ar putea fi vorba de condiţiile mai bune decât din ţara lor”, a spus Oliver Dormon, de la ONS.
Jurnaliştii de la Daily Mail notează că rata mai mare a natalităţii din rândul femeilor imigrante poate proveni de la ajutoarele generoase de creştere a copilului pe care Marea Britanie le oferă. Sursa: FrontPress.ro
2
marea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu