Nationalistii francezi

Nationalistii francezi in topul preferintelor alegatorilor

autor: FrontPress 14.02.2014

le penNaţionaliştii moderaţi de la Frontul Naţional (FN) din Franţa au atins cel mai înalt nivel de popularitate din istorie, chiar în ajunul alegerilor europarlamentare de anul acesta. Conform unui sondaj de opinie TNS Sofres, publicat miercuri, 34% dintre francezi spun că sprijină ideile formaţiunile anti-imigraţioniste şi eurosceptice. Pe de altă parte, 59% sunt împotriva propunerilor majore ale FN, printre care respingerea imigraţiei, conform rezultatelor acestui studiu publicat de presa din Hexagon.
De când a preluat de la tatăl ei conducerea Frontul Naţional, Marine Le Pen a îndepărtat din prima linie elementele radicale, încearcând să scape partidul de eticheta de “formaţiune de extremă dreapta”, sintagmă contestată chiar în instanţă. Strategia se pare că a dat rezultate, simpatia populară crescând constant: 22% în momentul respectiv, 31% în 2012, 32% în 2013 şi 34% în prezent.
În fapt, 58% dintre subiecţi au o opinie favorabilă despre Marine Le Pen, conform acestui sondaj de opinie realizat între 30 ianuarie şi 3 februarie pe un eşantion reprezentativ de 1.021 de persoane.
Într-o primă reacţie după publicarea acestui sondaj de opinie, ministrul francez al muncii Michel Sapin a recunoscut că este “îngrijorat” mai ales de “motivul” pentru care a crescut numărul celor ce aderă la ideile FN, informează Agerpres. Într-un interviu pentru postul de radio France Info, Sapin l-a criticat pe preşedintele opoziţiei de dreapta de la Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), Jean-François Cope, considerând că acesta “are acelaşi limbaj” şi îi validează discursul. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu