Rasism

RASISM ANTI-ALB: Tanar american atacat si jignit din cauza culorii pielii

autor: FrontPress 06.02.2014

victimUn tânăr de 30 de ani din San Antonio, al doilea cel mai mare oraş din Texax, a fost atacat de un grup de bărbaţi de culoare doar pentru că este alb.
Cody Robinson a ieşit la sfârşitul săptămânii trecute dintr-un bar şi a fost atacat din senin, fiind lovit cu brutalitate la nivelul feţei. Înainte de a fi lovit, acesta i-a auzit pe agresori strigând unul către celălalt “Prindeţi-l pe băiatul ăla alb”.
Autorităţile spun că atacatorii ar fi participat la un joc periculos devenit destul de popular în cartierele rău-famate, numit “knock out”. Practic este aleasă o victimă nevinovată şi lovită în plină figură, în ideea ca aceasta să îşi piardă cunoştinţa dintr-un singur pumn. Cody Robinson nu a fost făcut “knock out”, aşa că atacatorii l-au lovit de mai multe ori.
Deşi bărbaţii care l-au bătut pe tânăr au făcut referiri clare la rasa victimei, conform declaraţiilor proprii, presa locală a evitat să relateze acest aspect.
Din cei peste 1.325.000 de locuitori ai oraşului San Antonio, peste 63 la sută au origini hispanice. Albii abia dacă depăşesc 25 de procente, fiind urmaţi de afro-americani (7 procente) şi asiatici (2,5 procente). Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu